Pudding Sheridan ' s cream sticky
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc daj Sheridan ' s cream sticky budyń spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 861 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.94 za porcję. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, podwójnej śmietany, żółtek jaj i likieru Sheridan ' s Coffee layered. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lepki budyń ryżowy toffi z kremem karmelowym, Lepki Budyń Toffi, oraz Lepki Budyń Toffi.
Instrukcje
W misce ubić cukier, całe jajko i żółtka.
Na patelnię włożyć Sheridany i śmietanę, doprowadzić do wrzenia.
Ubij na masę jajeczną, a następnie pozostaw do ostygnięcia, aby uzyskać krem.
Lekko posmaruj 6 200ml / -14°l oz masłem, umieść warstwę plastrów rogalika na dnie każdego z nich, następnie dodaj obfite posypanie cukrem muscovado i trochę budyniu jajecznego. Dalej układaj rogaliki i budyń w ten sam sposób, kończąc je posypką cukru. Pozwól, aby budyń zadowolił się na chwilę, aby nasiąknąć kremem.
Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz 6, następnie gotuj budyń przez 18-20 minut, aż nadmuchnie, złocisty i chrupiący (cukier muscovado da smaczne i lepkie wykończenie budyniu).
Podczas pieczenia budynie, zrobić sos.
Umieścić cukier i masło na patelni i mieszać na średnim ogniu, aż stopią się razem.
Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 min, aż ciemny i lepki.
Podajemy budynie w swoich potrawach z odrobiną ciepłego sosu toffi rozlanego.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń można połączyć z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "