Przenośna Zupa: Mój Domowy Bulion
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, bezmleczna i pierwotna zupa? Portable Soup: mój domowy bulion może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 8 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 10949 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz mięsiste kości, ziarna pieprzu, nierafinowaną sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bulion Warzywny Domowej Roboty, Bulion Warzywny Domowej Roboty, oraz Przepis Na Domowe Buliony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 F.
Umieść kości w dużym naczyniu do pieczenia i piecz je przez 45 minut.
Upieczone kości, ziarna pieprzu i liście laurowe umieść w dużym garnku z grubym dnem. Przykryć przefiltrowaną wodą i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez osiem do dziesięciu godzin.Odcedzić wywar do dużej miski przez sito o drobnych oczkach. Przechowywać w lodówce przez co najmniej osiem i do dwudziestu czterech godzin. Powinieneś mieć około jednego galona zapasów.Zapas powinien żel w lodówce, ale nie jest to konieczne. Tłuszcz wzrośnie do górnej części stada. Wybierz go i zarezerwować go do innego zastosowania, takiego jak smażenie warzyw lub duszenie mięsa.
Wywar przełożyć do płytkiego, szerokiego garnka, wymieszać z solą i zagotować na dużym ogniu. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż zapas zmniejszy się do 1 filiżanki, około czterdziestu pięciu minut w zależności od powierzchni garnka. Należy pamiętać, że czas potrzebny na zmniejszenie 1 galon zapasów do 1 filiżanki zależy od wielkości patelni. Bardzo szeroka i płytka patelnia pozwoli zmniejszyć zapas w około 45 minut, tradycyjny garnek zajmie kilka godzin.
Ubij żelatynę do gorącego wywaru i wlej do małego pojemnika o 4 cale na 4 cale. Przechowywać w lodówce przez co najmniej osiem godzin, pokroić w kostkę o 1-cal przez 1-cal. Możesz dodatkowo wysuszyć kostki, umieszczając je delikatnie na bawełnianej szmatce lub serwetce w lodówce lub innym zimnym miejscu w kuchni przez kolejne osiem do dwudziestu czterech godzin.Każda kostka bulionu wyprodukuje jedną filiżankę zapasu. Wystarczy wrzucić domową kostkę bulionu do jednej filiżanki gorącej wody, wymieszać, aby rozpuścić i podawać. Kostki bulionowe można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez co najmniej sześć miesięcy.