Przegrzebki z sosem tajskim
Przepis przegrzebki z sosem tajskim może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 366 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bulionu warzywnego, skrobia kukurydziana, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Linguine z przegrzebkami i krewetkami w tajskim Zielonym sosie Curry, Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry, oraz Przegrzebki po tajsku.
Instrukcje
W małej misce, połączyć skrobię kukurydzianą, bulion, masło orzechowe i sos chili, aż będzie gładka; odstawić.
Na dużej patelni, saute przegrzebki w 1 łyżka oleju przez 2-3 minut z każdej strony lub do firmy i nieprzezroczyste.
Wyjąć łyżką szczelinową i utrzymać ciepło.
Na tej samej patelni, podsmażyć cebulę, czerwoną paprykę i nerkowce w pozostałym oleju przez 3-5 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej.
Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej i dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub aż zgęstnieje.
Dodaj przegrzebki i kukurydzę; ciepło przez.
Podawać z makaronem w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.