Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $38.96 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Smażone przegrzebki z grzybami i Frisee, oraz Foie Gras Au Torchon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Doprawić przegrzebki solą i pieprzem. Gotować przegrzebki, aż będą brązowe i ciepłe w centrum, o 1 minutę na stronę.
Odcedzić przegrzebki na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Wytrzyj patelnię. Zwróć go do pieca i ogrzać wysoko. Przyprawić foie gras solą i pieprzem i zapiekać z każdej strony, aż do brązowego i jędrnego, 1 do 2 minut na stronę.
Odcedzić foie gras na ręcznikach papierowych.
Zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki na patelni. Gotować, mieszając, aż zmięknie, następnie dodać cukier. Gdy cukier stopi się i rumiane, dodać balsamiczny i pół-glace. Zmniejsz sos o 1/3, a następnie dodaj Vino cotto.
Na oddzielnej patelni delikatnie podgrzej przegrzebki i foie gras przez 1 lub 2 minuty. Gdy są ciepłe, pokroić przegrzebki. Ułożyć foie gras na 2 talerzach, na wierzchu pokrojone przegrzebki, a następnie skropić każdy talerz sosem.
Każdą porcję udekorować mizuną i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.