Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto

Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $38.96 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Smażone przegrzebki z grzybami i Frisee, oraz Foie Gras Au Torchon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Doprawić przegrzebki solą i pieprzem. Gotować przegrzebki, aż będą brązowe i ciepłe w centrum, o 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Odcedzić przegrzebki na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Wytrzyj patelnię. Zwróć go do pieca i ogrzać wysoko. Przyprawić foie gras solą i pieprzem i zapiekać z każdej strony, aż do brązowego i jędrnego, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Odcedzić foie gras na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki na patelni. Gotować, mieszając, aż zmięknie, następnie dodać cukier. Gdy cukier stopi się i rumiane, dodać balsamiczny i pół-glace. Zmniejsz sos o 1/3, a następnie dodaj Vino cotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Na oddzielnej patelni delikatnie podgrzej przegrzebki i foie gras przez 1 lub 2 minuty. Gdy są ciepłe, pokroić przegrzebki. Ułożyć foie gras na 2 talerzach, na wierzchu pokrojone przegrzebki, a następnie skropić każdy talerz sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Każdą porcję udekorować mizuną i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MizunaMizuna

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia87
Magazyn