Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 520 kalorii, 56g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pomidory, wino, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Zupa rybna z chlebem i Rouille.
Instrukcje
1
Umyć pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)
2
Gotować pory, cebula kopru włoskiego, marchew, seler, i czosnek w oleju z herbes de Provence, liście laurowe, cayenne, szafran,1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w 8-quart ciężki garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper Włoski
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Szafran
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
8 (U-12) Krewetek
(i Tylko Porcje)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Beztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Podczas gdy mieszanka warzywna gotuje, pokrój ryby w poprzek na długości od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Dodaj pomidory, Wino i skórkę do mieszanki warzywnej i zagotuj, a następnie gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj rybę, wodę i pastę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ryba całkowicie się rozpadnie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na Imprezy
7
Ułóż plastry bagietki w 1 warstwie na blasze do pieczenia i piecz do złotego koloru i dokładnie wysuszonego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na Imprezy
8
Przerzuć zupę przez młyn spożywczy do dużego ciężkiego garnka, odrzucając ciała stałe. Podgrzej zupę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Kopiec rouille na grzankach i umieścić 1 w dnie każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Grzanki, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
10
Wlać zupę wokół grzanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Grzanki, Do Dekoracji
1
Zupa, bez rouille i grzanek, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta. Podgrzać przed podaniem.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.