Prosty Mus Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj prostego musu czekoladowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 82 grosze za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, białka, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Proste Ciasto Z Musem Czekoladowym, Gotuj książkę: prosty mus czekoladowy, oraz Prosty Mus Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w misce nad (nie dotykając) gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej. (Jeśli chcesz stopić czekoladę w kuchence mikrofalowej, ustaw ją na 30 sekund i dokładnie wymieszaj, a następnie co 15 sekund, aż się stopi.) Jeśli to konieczne, przenieść czekoladę do miski, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie składniki. Trzymaj czekoladę na blacie, aż będzie potrzebna. Czekolada powinna nadal czuć ciepło w dotyku, gdy jesteś gotowy do użycia.
Mleko zagotować, a następnie polać czekoladą. Za pomocą małej trzepaczki delikatnie zmiksować mleko z czekoladą.
Dodaj żółtko i ubijaj do czekolady, ponownie delikatnie pracując; Zatrzymaj, gdy żółtko zostanie włączone.
W mikserze wyposażonym w mocowanie trzepaczki ubijaj białka na średniej prędkości, aż utrzymają miękkie szczyty. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i stopniowo dodawaj cukier. Nadal bić białka, aż będą twarde, ale nadal błyszczące. Miarka 1/3 białka z miski na mieszaninę czekolady. Pracując trzepaczką, ubij białka do czekolady, aby rozjaśnić mieszaninę. Teraz, albo trzepaczką, albo dużą elastyczną gumową szpatułką, delikatnie, ale dokładnie złóż resztę ubitych białek do czekolady.
Zamień Mus w dużą miskę do serwowania-szkło jest bardzo miłe dla tego deseru-lub do pojedynczych filiżanek i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę, aby ustawić.
Podczas przechowywania: chociaż konsystencja musu będzie lżejsza, jeśli podasz go krótko po schłodzeniu, można go przykryć i przechowywać w lodówce do dwóch dni. Będzie tak samo pyszne, jeśli trochę gęstsze.