Prosty groszek i cebula
Prosty groszek i cebula zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 62 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, cebulę, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Cebula kremowa z groszkiem, Groch i cebula Alfredo, oraz Groch I Cebula Perłowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła na średnim ogniu. Gdy piana maślana ustąpi, dodaj posiekaną cebulę. Podsmaż cebulę przez kilka minut, aż po prostu zaczną brązowieć.
Dodać groszek i wywar i doprowadzić do wrzenia. Posmakuj soli i dodaj w razie potrzeby (możesz nie dodawać soli, jeśli twój zapas jest już dość słony.)
Jeśli chcesz, dodaj szczyptę cukru, aby podkreślić słodycz już słodkiego groszku.
Zmniejsz, dodaj pozostałe masło i czarny pieprz: często mieszaj groszek i cebulę-chcesz, aby wywar zmniejszył się o około połowę bez rozgotowania groszku.
Gdy wywar zmniejszy się, wyłącz ogień i dodaj pozostałe masło i trochę czarnego pieprzu.
Jeśli chcesz, posypać plasterkami świeżej mięty.