Prosecco i parmezan Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Prosecco i parmezan Risotto. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 73 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów wymaga bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu, skórki cytrynowej, sera parmigiano-reggiano i szalotki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 10%. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Parmezanem.
Instrukcje
Podgrzać Szybkowar 6-litrowy na średnim ogniu.
Dodać masło do kuchenki; obracać, aż masło się rozpuści.
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty.
Dodać czosnek; smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać 1/2 szklanki prosecco; gotować 1 minutę lub do momentu wchłonięcia płynu, stale mieszając. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki prosecco i bulionu. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Dostosuj ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotuj 8 minut.
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Zdejmij pokrywę. Zetrzyj 1 3/4 uncji sera; wymieszaj starty ser i pozostałe składniki.
Odstawić 4 minuty do zgęstnienia. Ogolić pozostałe 1/4 uncji sera, a top z wiórkami.