Prosecco i parmezan Risotto

Prosecco i parmezan Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Prosecco i parmezan Risotto. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 73 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów wymaga bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu, skórki cytrynowej, sera parmigiano-reggiano i szalotki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 10%. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Parmezanem.

Instrukcje

1
Podgrzać Szybkowar 6-litrowy na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
2
Dodać masło do kuchenki; obracać, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
4
Dodać czosnek; smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodać 1/2 szklanki prosecco; gotować 1 minutę lub do momentu wchłonięcia płynu, stale mieszając. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki prosecco i bulionu. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Dostosuj ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotuj 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProseccoProsecco
BulionBulion
7
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Zdejmij pokrywę. Zetrzyj 1 3/4 uncji sera; wymieszaj starty ser i pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
9
Odstawić 4 minuty do zgęstnienia. Ogolić pozostałe 1/4 uncji sera, a top z wiórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn