Prosciutto-owinięte szparagi z cytrusowym dipem
Szparagi zawinięte w Prosciutto z cytrusowym dipem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 55 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 18 i kosztuje 52 grosze za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli i pieprzu, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szparagi zawinięte w Prosciutto, Prosciutto zawinięte szparagi, oraz Szparagi zawinięte w Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi opłukać; oderwać twarde końce łodygi. Doprowadzić 4-do 6-quart garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać szparagi i gotować, aż chrupiące-miękkie, 3 do 4 protokół; spłukać pod zimną wodą, aż ostygnie.
Owiń pasek prosciutto wokół każdej włóczni 3 do 4 cali od góry. Wiązać zielone paski cebuli wokół prosciutto i tuck pasek skórki cytrynowej pod zieloną cebulę. Ułóż włócznie na talerzu.
W misce wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, startą skórkę oraz sól i pieprz do smaku.
Podawać ze szparagami jako sosem do maczania.