Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Prażone szparagi z czosnkiem-masło bułka tarta & tosty migdały spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, pietruszkę, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi Pieczone Z Bułką Tartą, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Prażone szparagi i mandarynki z prażonymi migdałami.
Instrukcje
1
Umieść migdały w ciężkiej, suchej patelni ustawionej na średnim ogniu. Toast mieszając często aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Niech ostygną na talerzu w jednej warstwie, aż do podania time.In mały rondel ustawiony na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać połowę mielonego czosnku i gotować mieszając często aż pachnące i dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
4
Dodaj panko i tosty, stale mieszając, przez około 3 minut, aż złoty kolor i chrupiące. zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i szczyptą soli. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 204°. wypłucz szparagi i przyciąć twarde końce i discard.In na patelni pokrytej folią ułożyć szparagi jak najbliżej jednej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Srebrne Nonpareile
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Skropić oliwę z oliwek na włóczniach, zwinąć szparagi w tę iz powrotem, aż wszystkie zostaną pokryte cienką warstwą oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Drażetki Z Białą Perłą
6
Posypać pozostałym mielonym czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)
7
Szparagi jeszcze raz rozwałkować, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą Perłą
8
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piecz przez 12-15 minut, w zależności od grubości szparagów. Końcówki powinny być dobrze rumiane, a włócznie delikatne po przebiciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Ciepłe szparagi przekłada na tacę do serwowania. Wymieszać z tartym parmezanem i sokiem z cytryny, a następnie wymieszać z zarezerwowanymi migdałami i bułką tartą.