Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową

Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową
Migdałowe pralinki z lukrem Mascarpone i korą czekoladową wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, pasty migdałowej, migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową, Ciasto migdałowo-żurawinowe z lukrem Mascarpone, oraz Ciasto dyniowe Marconan migdałowe z lukrem cynamonowym Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę i cukier dusić w średnim rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę. Schłodzić, aż po prostu spreadable, o 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Spody wyłożyć papierem do pergaminu; patelnie z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce. Za pomocą ciężkich miksera, mieszać brązowy cukier i masło w dużej misce. Ubić w migdałowej pasty 1 kawałek na raz, a następnie ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in extracts. Złożyć w suchych składników. Podziel ciasto między Patelnie; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
4
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Blacha do pieczenia z folią. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wymieszać w orzechach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
Wlać na folię; ostudzić. Obrać folię z pralin. Pralinki kroimy grubo. Czy praliny z wyprzedzeniem mogą być wykonane 1 dzień wcześniej; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Ubić wszystkie składniki w dużej misce tylko do miękkich szczytów (nie przegotować lub mieszanka będzie skrzepnąć).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasta. Obrócić ciasta; odkleić papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
4
Połówkę ganache rozprowadzić; posypać 1/4 szklanki pralinki. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Rozprowadzić pozostały ganache na; posypać 1/4 szklanki pralinki. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Czy ciasto z wyprzedzeniem może być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryć kopułą ciasta i schłodzić. Pozostałe pralinki przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1
Blacha do pieczenia z folią. Roztopić czekoladę w małej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Skropić całą czekoladę z wyjątkiem 1 łyżki czekolady na folii grubymi (o szerokości około 1 cala) zygzakowatymi liniami (czekolada zbierze się w plamach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
3 łyżki pralinki posypać czekoladą; ostudzić do jędrności, ok. 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
KoraKora
5
Naciśnij pralinki wokół dołu 2 cale ciasta; posypać więcej na szczycie. Obrać folię z kory; rozbić na kawałki. Nacisnąć krawędzie do lukier na szczycie ciasta. Przetrawić 1 łyżkę czekolady na gotującej się wodzie, często mieszając. Używając łyżki, skropić czekoladę na torcie. DO przodu Chill do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
KoraKora
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn