Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową

Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową
Migdałowe pralinki z lukrem Mascarpone i korą czekoladową wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, pasty migdałowej, migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową, Ciasto migdałowo-żurawinowe z lukrem Mascarpone, oraz Ciasto dyniowe Marconan migdałowe z lukrem cynamonowym Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę i cukier dusić w średnim rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę. Schłodzić, aż po prostu spreadable, o 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Spody wyłożyć papierem do pergaminu; patelnie z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce. Za pomocą ciężkich miksera, mieszać brązowy cukier i masło w dużej misce. Ubić w migdałowej pasty 1 kawałek na raz, a następnie ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
RamięRamię
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in extracts. Złożyć w suchych składników. Podziel ciasto między Patelnie; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Blacha do pieczenia z folią. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wymieszać w orzechach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
Wlać na folię; ostudzić. Obrać folię z pralin. Pralinki kroimy grubo. Czy praliny z wyprzedzeniem mogą być wykonane 1 dzień wcześniej; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Ubić wszystkie składniki w dużej misce tylko do miękkich szczytów (nie przegotować lub mieszanka będzie skrzepnąć).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasta. Obrócić ciasta; odkleić papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
4
Połówkę ganache rozprowadzić; posypać 1/4 szklanki pralinki. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Rozprowadzić pozostały ganache na; posypać 1/4 szklanki pralinki. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Czy ciasto z wyprzedzeniem może być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryć kopułą ciasta i schłodzić. Pozostałe pralinki przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Blacha do pieczenia z folią. Roztopić czekoladę w małej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Skropić całą czekoladę z wyjątkiem 1 łyżki czekolady na folii grubymi (o szerokości około 1 cala) zygzakowatymi liniami (czekolada zbierze się w plamach).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
3 łyżki pralinki posypać czekoladą; ostudzić do jędrności, ok. 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
KoraKora
5
Naciśnij pralinki wokół dołu 2 cale ciasta; posypać więcej na szczycie. Obrać folię z kory; rozbić na kawałki. Nacisnąć krawędzie do lukier na szczycie ciasta. Przetrawić 1 łyżkę czekolady na gotującej się wodzie, często mieszając. Używając łyżki, skropić czekoladę na torcie. DO przodu Chill do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
KoraKora
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia14
Magazyn