Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową
Migdałowe pralinki z lukrem Mascarpone i korą czekoladową wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, pasty migdałowej, migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową, Ciasto migdałowo-żurawinowe z lukrem Mascarpone, oraz Ciasto dyniowe Marconan migdałowe z lukrem cynamonowym Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Śmietanę i cukier dusić w średnim rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę. Schłodzić, aż po prostu spreadable, o 6 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Spody wyłożyć papierem do pergaminu; patelnie z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce. Za pomocą ciężkich miksera, mieszać brązowy cukier i masło w dużej misce. Ubić w migdałowej pasty 1 kawałek na raz, a następnie ubić, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in extracts. Złożyć w suchych składników. Podziel ciasto między Patelnie; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Blacha do pieczenia z folią. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Szczotka Do Ciasta
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Wlać na folię; ostudzić. Obrać folię z pralin. Pralinki kroimy grubo. Czy praliny z wyprzedzeniem mogą być wykonane 1 dzień wcześniej; przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Praliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Ubić wszystkie składniki w dużej misce tylko do miękkich szczytów (nie przegotować lub mieszanka będzie skrzepnąć).
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta. Czy ciasto z wyprzedzeniem może być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryć kopułą ciasta i schłodzić. Pozostałe pralinki przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Blacha do pieczenia z folią. Roztopić czekoladę w małej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
2
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3
Skropić całą czekoladę z wyjątkiem 1 łyżki czekolady na folii grubymi (o szerokości około 1 cala) zygzakowatymi liniami (czekolada zbierze się w plamach).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
3 łyżki pralinki posypać czekoladą; ostudzić do jędrności, ok. 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Kora
5
Naciśnij pralinki wokół dołu 2 cale ciasta; posypać więcej na szczycie. Obrać folię z kory; rozbić na kawałki. Nacisnąć krawędzie do lukier na szczycie ciasta. Przetrawić 1 łyżkę czekolady na gotującej się wodzie, często mieszając. Używając łyżki, skropić czekoladę na torcie. DO przodu Chill do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cukierek Sour Brite Octopus
Kora
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie