Posh Spice cake
Posh Spice cake może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 12 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. 30 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, złoty cukier, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Eleganckie Świnki, Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, oraz All-in-one posh lamb balti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i podstawa-linia głęboka 18cm okrągła, luźna puszka na ciasto.
Piekarnik do 170C / wentylator 150C / Gaz
Do ciasta wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Rozetnij strąki kardamonu i usuń maleńkie nasiona (wyrzuć strąki). Pestki zmielić na proszek za pomocą tłuczku i zaprawy, a następnie wymieszać z mieszaniną mąki ze skórką pomarańczową i wszystkimi innymi przyprawami.
Wcierać masło do mieszanki, aż będzie wyglądać jak grube okruchy. Grubo posiekać połowę orzechów pekan i wymieszać z rodzynkami, sułtanatami i żurawiną. Ubić jajko, wlać mleko i wymieszać z mieszaniną ciasta. Łyżka mieszaniny do puszki, wyrównać górę i rozrzucić na pozostałych połówek orzechów pekan.
Piec przez 45 minut, następnie obniżyć ogień do 150C/wentylator 130C/ Gaz 2 i piec przez kolejne 45 minut.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj polewę. Żurawinę osuszyć na papierze kuchennym, a następnie wrzucić z cukrem do małej miseczki. Po drugim 45 minutach pieczenia łyżką posmarowaną żurawiną wyłożyć na wierzch ciasta. Powrót do piekarnika na kolejne 15-20 minut, lub do momentu, gdy żurawina będzie lepka i szaszłyk włożony do ciasta wyjdzie czysty.
Ciasto pozostaw do ostygnięcia w puszce, a następnie przełóż na stojak z drutu. Udekoruj wstążką. Ciasto najlepiej przechowywać na noc, aby smaki się uspokoiły przed krojeniem. Będzie przechowywać w hermetycznej puszce do 2 tygodni.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto przyprawowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "