Porcini Risotto
Przepis Porcini Risotto jest gotowy w około 50 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 551 kalorii, 19g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, wino, borowiki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Z Szynką Porcini, Porcini Risotto, oraz Risotto Z Borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce zanurz suszone borowiki we wrzącej wodzie, aż zmiękną, 10 minut.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do namaczania; spłukać grzyby, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Porcini drobno posiekać i rezerwy w małej misce.
Wlać płyn namaczający do średniego rondla, zatrzymując się, zanim dotrzesz do osadu na dnie. Wymieszać bulion z kurczaka i doprawić solą i pieprzem. Ogrzać zapas na małym ogniu.
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oleju do połysku.
Dodaj szalotka i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 2 protokół.
Dodać ryż i suszone borowiki i wymieszać do herbu.
Dodać wino i liść laurowy i gotować, aż wino odparuje.
Dodać około jednej czwartej ciepłego wywaru i gotować na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając, aż do prawie wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie bulionu partiami, ciągle mieszając, aż ryż będzie al dente i zawieszony w kremowym sosie, około 20 minut. Wyrzucić liść laurowy. Wymieszać z masłem, mascarpone i serem; doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Na patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać świeże borowiki i tymianek i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną i złocisty, 8 protokół. Odrzuć tymianek. Porcini doprawiamy solą i pieprzem, łyżką do risotto i podajemy.