Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded

Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded
Poppadums with Chile-Spiked cebula and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded might be just the Indyjski przepis, którego szukasz. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś do 3 Serrano chiles, pomidor, mocno liście kolendry i delikatne łodygi, i kilka innych rzeczy, aby dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej, oraz Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded.

Instrukcje

1
Jeśli używasz kuchenki gazowej, Ustaw płomień palnika na średni-wysoki. Trzymając 1 poppadum za pomocą szczypiec, obracaj go w przód iw tył nad otwartym płomieniem, aż na powierzchni pojawią się guzki, a poppadum zmieni kolor na jasnobrązowy, przez 1 do 2 minut. Pamiętaj, aby przesunąć szczypce, aby toastować część początkowo przykrytą nimi. Powtórz z pozostałymi poppadums. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Jeśli używasz kuchenki elektrycznej, pieczenie jest świetnym rozwiązaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
3
Umieść stojak jak najbliżej elementu grzejnego i rozgrzej brojlery do wysokiej. Tosty poppadums aż pojawią się guzki na powierzchni i stają się jasnobrązowe, 1 do 2 minut. Nie ma potrzeby ich obracać. Odstawić do ostygnięcia. Opcjonalnie można również podgrzewać poppadums w kuchence mikrofalowej na dużej mocy przez 30 sekund do 1 minuty. Poppadums staną się chrupiące i kruche, jak ostygną. Można je przechowywać w szczelnych plastikowych workach na suwak w temperaturze pokojowej do 2 tygodni (ale założę się, że znikną na długo przed tym).
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4
Aby zebrać Chile kolczaste cebuli, połączyć cebulę, pomidor, kolendra, i chiles w średniej wielkości misce. Tuż przed podaniem wymieszać sól. Solenie "salsy" przed sobą i pozostawienie jej na chwilę powoduje, że na dnie miski znajduje się basen z płynem, niepożądany wynik, który sprawi, że poppadums rozmoczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Aby zanurzyć się w granacie z awokado, podgrzej małą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni, poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minutach, dodaj kolendrę i nasiona kminku i tosty, potrząsając patelnią co kilka sekund, aż zaczną trzeszczeć i stają się czerwonawo brązowe, a aromat jest bardzo orzechowy pachnący cytrusami, około 1 minuty. Natychmiast przenieś nasiona do małej żaroodpornej miski lub talerza w celu ostygnięcia. Gdy ostygnie, umieść kolendrę i nasiona kminku w młynku do przypraw (możesz również użyć młynka do kawy) i zmiel mieszankę do konsystencji drobno zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
GranatGranat
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Umieść kolendrę, sok z limonki, sól, cebulę, czosnek i chiles w misce robota kuchennego i, używając pulsującego działania, mielenie mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mięso MieloneMięso Mielone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Pozwalając procesorowi stale pracować, stworzy niechciany, masywny puree, pełen cieczy.
8
Pit, obrać, i pokroić awokado w 1/4 cala kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
9
Umieść awokado w średniej wielkości misce i złożyć w mieszance kolendry, mieszanka przypraw, i nasiona granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Przenieś dip do ładnej miski do serwowania. Jeśli planujesz później serwować dip z awokado, naciśnij kawałek plastikowej folii bezpośrednio na powierzchni DIPA, upewniając się, że nie ma pęcherzyków powietrza między owinięciem a powierzchnią(spowalnia to dip od utleniania i obracając trochę czarny). Dip można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Do serwowania, jeśli robisz cebulę kolczastą, umieść 6 poppadums na dużym ładnym talerzu. Równomiernie podzielić cebulę polewa między nimi, rozłożenie go na powierzchni każdego. Jeśli robisz dip, umieść poppadums w wyłożonym tkaniną koszu z dipem obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn