Pomarańczowe Ciasto Dyniowe
Pomarańczowe Ciasto Dyniowe zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 580 kalorii . Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i kup mąkę, mleko, mielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Ciasto dyniowo-pomarańczowe , Ciasto dyniowo-pomarańczowe i czterowarstwowe ciasto dyniowe z lukrem serowo-pomarańczowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubić śmietanę i brązowy cukier na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z koncentratem soku z dyni i pomarańczy.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i ziele angielskie; dodawać do ubitej masy na zmianę z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 28-32 minuty lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Do nadzienia, w dużej misce ubić serek śmietankowy na jasną i puszystą masę.
Dodać cukier cukierniczy i przyprawę do ciast; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodać ubitą polewę i dynię.
Każde ciasto przekrój poziomo na dwie warstwy.
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmarować jedną czwartą nadzienia. Powtórz warstwy trzy razy.
Posypać orzechami pekan; posmarować polewą karmelową. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser świetnie komponuje się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.