Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą

Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą
Gulasz z kurczaka z kolendrą, kolendrą i Chardą może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 534 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kurczak, liść laurowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak w sosie kolendrowym / kolendrowym, Sos z Mango i kolendry (Cilantro)- do ryb lub kurczaka, oraz Zupa Tortilla z kurczaka z tęczowym boczkiem, awokado i kolendrą.

Instrukcje

1
Rosół
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2
Zacznij robić bulion: jeśli używasz strąków kardamonu, rozbijaj je w moździerzu i tłuczku lub rękojeścią noża szefa kuchni. Crack czarny pieprz, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KardamonKardamon
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
3
Do dużego garnka włożyć pokruszony kardamon i czarny pieprz, laskę cynamonu, liść laurowy, cebulę, cytrynę i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać 9 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu. Odtłuścić wszelkie spienione szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Usuń kurczaka: po około 20 minutach usuń kawałki piersi z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Po ugotowaniu bulionu przez 45 minut do godziny (Czas nie musi być precyzyjny), wyłącz ogień i usuń udka i udka z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Odcedzić bulion: odcedzić bulion przez sitko o drobnych oczkach i zarezerwować 4-5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodaj do tego sól i smak.  
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Dodaj więcej soli do smaku. Zachowaj pozostały bulion na inny przepis (dobrze zamrozi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
1
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka z części kurczaka . Odetnij całe użyteczne mięso z kurczaka i rozdrobnij je ręcznie. Odłóż to na bok. Odrzuć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Gulasz
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
3
Podgrzej 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać ząbki czosnku, zmieloną kolendrę, sól, biały pieprz i wymieszać, aby uzyskać pastę. Gotować przez 1-2 minuty, aż pachną, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodać połowę kolendry i gotować, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6
Dodać bulion (cztery filiżanki sprawia, że dość suchy gulasz, 5 filiżanek jest trochę luźniejszy) podgrzać na wolnym ogniu i gotować przez 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
GulaszGulasz
7
Podczas gdy bulion simmers, wymieszać ocet, sok z cytryny i czerwoną cebulę razem w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wymieszać w liściach chard trochę na raz, dodając więcej tylko wtedy, gdy poprzednia partia zwiędła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
9
Dodać rozdrobnionego kurczaka i gotować wszystko przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
10
Podczas gdy gulasz jest w gotowaniu na wolnym ogniu, podgrzać ostatnią łyżkę masła na małej patelni na średnim ogniu. Wilt pozostałą kolendrę w maśle i gotować przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Aby służyć, dodać kolendrę i mieszankę cebuli do gulaszu, dobrze wymieszać i dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
GulaszGulasz
12
Podawać z chlebem, ryżem lub ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn