Krem Z Ciasta Karmelowego
Karmelowy Krem do ciast wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 629 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 87 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 5. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka skrobi kukurydzianej, cukru, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Karmel Gruszka Ciasto Francuskie Tarty.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, przechyl i wymieszaj cukier, aż stopi się i stanie się bursztynowy, 8 do 10 minut.
Wlać na arkusz folii (około 12 na 18 cali.) i ostudzić do temperatury pokojowej, około 20 minut. Obrać folię i rozbić karmel na kawałki; włożyć do robota kuchennego lub blendera i wymieszać w drobny proszek.
Połączyć mleko i karmel w proszku w 1 1/2 - do 2-Quart patelni; mieszać na średnim ogniu tylko do momentu rozpuszczenia karmelu (utworzy grudki, a następnie stopić; nie gotować), 9 do 10 minut.
W małej misce ubij żółtka, aby zmiksować.
Dodać skrobię kukurydzianą i ubić na gładką masę.
Wlać około 1/2 szklanki gorącego mleka do żółtek i ubijać do wymieszania, następnie ubijać mieszankę żółtkową do patelni i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje, 3 do 4 minut.
Przetrzyj krem z ciasta przez drobny sitko ustawione nad miską; wyrzuć pozostałości. Przykryć ciasto krem i schłodzić około 1 godziny, lub zagnieżdżać miskę w lodowatej wodzie i mieszać do ostygnięcia, o 30 protokół.
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij śmietanę do ubijania, aż utrzyma miękkie szczyty. Delikatnie wymieszać bitą śmietanę z chłodnym kremem z ciasta.