Polskie Kulki Mięsne
Polskie kulki mięsne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 403 kalorie, 31g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, cebula, krakersy saltine, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Najbardziej Soczyste Kulki Mięsne, Spaghetti i kulki bez mięsa, oraz Bakłażan"mięso" kulki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Cebulę i seler wymieszać na dnie dużej patelni.
W dużej misce, dokładnie wymieszać cielęcinę i wieprzowinę rękami; lekko wymieszać w śmietanie zupy grzybowej, okruchy krakersów, bułka tarta, mleko odparowane, jajka, sól, majeranek, płatki cebuli, i pieprz, aż dobrze połączone. Uformuj mieszaninę w kulki mięsne, zanurzając ręce w wodzie między wykonaniem kulek.
Na patelni ułożyć delikatnie kulki mięsne na cebuli i selerze; przykryć patelnię folią.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę i zdjąć folię. Ostrożnie oddziel kulki mięsne, w których się sklejają i przywróć patelnię do piekarnika, aż kulki mięsne będą rumiane, obracając się co 15 minut, 30 do 45 dodatkowych minut.