Polski Indyk Pieczony Miodem
Angielski pieczony w miodzie Indyk może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 54 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cytrynę, masło, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Indyk Pieczony Miodem, Pieczona pierś z indyka pieczona w miodzie i warzywa, oraz Pierś indyka Polana miodem z prażonym ananasem.
Instrukcje
Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Przetrzyj lekko pokrojone połówki cytryny na skórze indyka. Doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem do smaku.
Włożyć połówki cytryny, jabłko, cebulę i ziemniaki do wnęki indyka.
Umieścić na ściśle dopasowanej patelni do pieczenia.
Wymieszać masło i miód razem w małym rondlu na średnim ogniu, aż masło stopi się i mieszaninę równomiernie wymieszać. Łyżka mieszanki miodu na indyka, pokrywając całą zewnętrzną powierzchnię. Odstawić na 30 minut, kilkakrotnie ponownie nakładając mieszaninę miodu.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Indyka pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, dwa lub trzy razy zalewając kapiącą mieszanką miodu. Zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i gotuj 30 minut więcej, często fastrygując. W razie potrzeby użyj filiżanki wywaru z kurczaka, aby zapobiec wysuszeniu soków z patelni.
Przykryj indyka folią aluminiową i kontynuuj pieczenie, aż nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, o 1 1/2 do 2 godzin dłużej. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjąć folię w ciągu ostatnich 15 minut i ostudzić po raz ostatni.
Wyjmij indyka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu na 15 minut przed krojeniem.