Polewa Pesto
Polewa Pesto to bezglutenowe i pierwotne przyprawa. Ten przepis służy 8. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 52 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kruszonka warzywna z serową polewą pesto, Serowa cukinia i kukurydza z dodatkiem pieczywa Pesto, oraz Pesto & Cranberry Pulpety z indyka z sosem jogurtowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz bazylia, parmezan, orzeszki piniowe i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj, aż drobno posiekasz. Po uruchomieniu maszyny wlej cienki, stały strumień oleju, mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze połączona i zemulgowana. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku pokrytym cienką warstwą oleju (w celu zachowania koloru) przez okres do 1 tygodnia.
Posypać dodatkowym parmezanem (i listkami bazylii, jeśli chcesz) tuż przed podaniem. (Można to zrobić 2 do 3 dni wcześniej i przechowywać w zamrażarce do 2 miesięcy.) Uwaga: aby ten przepis był jeszcze prostszy, kup przygotowane pesto i przed podaniem udekoruj je w domu posiekanymi orzeszkami piniowymi i świeżo startym parmezanem.