Polenta z trzema gałkami sera i smażonymi Shiitakes

Polenta z trzema gałkami sera i smażonymi Shiitakes
Polenta z trzema gałkami sera i smażone Shiitakes może być tylko dodatek szukasz. Ten przepis służy 4. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Mieszanka sera mascarpone, świeżo zmielony pieprz, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Kozi ser Polenta z kapustą smażoną, Smażona Żabnica z porami i Shiitakes, oraz Gingery Sautéed Rukola I Przepis Shiitakes.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować wodę i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Ubij 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba, o 20 protokół. Wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
PolentaPolenta
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Zdjąć z ognia, ale przykryć, aby utrzymać ciepło.
5
W międzyczasie w średniej misce wymieszaj ricottę, mascarpone i 1/8 łyżeczki soli. Włóż do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Przez CiastoPrzez Ciasto
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju z masłem na umiarkowanie dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Dodaj grzyby, czosnek i 1 / 4 łyżeczka soli. Gotować, mieszając, aż grzyby będą złote, 5 do 10 minut. Wymieszać natkę pietruszki i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
8
Wymieszać polentę. Powinna być gęsta, ale nadal wylewna. Jeśli jest zbyt gęsty, wymieszaj więcej wody. Możesz potrzebować tyle, co filiżanka. Za pomocą dużej łyżki lub średniej łyżki do lodów, umieść Trzy Kopce mieszanki sera na każdym z czterech talerzy. Gorącą polentę ułożyć na kopcach sera i ułożyć grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
9
Rekomendacja wina: taniny w czerwonym winie zostaną oswojone przez bogactwo sera w tym daniu, przesuwając smak wina na pierwszy plan. Rosso di Montalcino, owocowy kuzyn Brunello, zademonstruje to uroczo.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn