Polenta z prażonymi pomidorami
Polenta z pieczonymi pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz szwajcarski chard, ser rolniczy, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa bazylia polenta z pieczonymi pomidorami, Pizza Mini Polenta z pieczonymi pomidorami i boczkiem, oraz Kremowa Polenta z grillowanym stekiem i pieczonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 45
Wrzucić pomidory, oliwa z oliwek i 1/4 łyżeczki soli w dużej patelni żaroodpornej. Piecz w piekarniku, aż pomidory zostaną zwęglone na brzegach, o 25 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300, ale zachowaj pomidory w środku.
Tymczasem doprowadzić 5 szklanek wody do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Powoli ubijać polentę, aż będzie gładka i kremowa.
Dodaj 1 łyżeczkę soli i pieprzu do smaku.
Zdjąć z ognia, przykryć i ogrzać.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Pokrój liście chard na szerokie paski i łodygi na 1-calowe kawałki. Gotować łodygi do prawie przetargu, o 5 protokół, następnie dodać liście i gotować, aż oba będą miękkie, o 3 więcej minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść na średnim ogniu. Przesunąć pomidory na bok, dodać masło i obracać, aż masło będzie złociste.
Dodaj chard i wrzucić do herbu. Podziel polentę na 4 miski. Top z pomidorami i chard. Ser przyprawiamy solą i posypujemy wierzchem.
Zdjęcia Antonis Achilleos