Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache

Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache
Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 388 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, jajko, mocno parzoną kawę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Czekoladowy tort Espresso Bundt z karmelową polewą, Tort z podwójnym jabłkiem z cytrynową glazurą, oraz Ciasto Bananowe Z Czekoladowym Ganache.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj patelnię 12-cup Bundt sprayem z olejem roślinnym. W małym rondlu rozpuść 2 uncje posiekanej czekolady na małym ogniu, stale mieszając. Zeskrobać czekoladę do średniej miski i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Ubić olej i cukier na gładką masę, następnie ubić jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W małej misce ubić mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny czekolady wraz z 1/2 filiżanki kawy i 1/2 filiżanki maślanki; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CzekoladaCzekolada
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodaj pozostałe suche składniki, kawę i maślankę i ubijaj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Niech ciasto ostygnie na stojaku na 10 minut, a następnie wyłączyć i ostudzić całkowicie.
9
W małym rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia. W żaroodpornej misce połącz pozostałe 3 uncje posiekanej czekolady z syropem kukurydzianym i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Wlać gorący krem na czekoladę i odstawić do stopienia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
11
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Niech glazury ganache ostygnie, aż gruby, ale nadal wylewać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
13
Wlać ganache na ostudzone ciasto.
14
Odstawić ciasto, aż polewa jest ustawiona, co najmniej 30 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn