Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache
Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 388 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, jajko, mocno parzoną kawę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Czekoladowy tort Espresso Bundt z karmelową polewą, Tort z podwójnym jabłkiem z cytrynową glazurą, oraz Ciasto Bananowe Z Czekoladowym Ganache.
Instrukcje
Spryskaj patelnię 12-cup Bundt sprayem z olejem roślinnym. W małym rondlu rozpuść 2 uncje posiekanej czekolady na małym ogniu, stale mieszając. Zeskrobać czekoladę do średniej miski i lekko ostudzić.
Ubić olej i cukier na gładką masę, następnie ubić jajko.
W małej misce ubić mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać połowę suchych składników do mieszaniny czekolady wraz z 1/2 filiżanki kawy i 1/2 filiżanki maślanki; ubić na gładką masę.
Dodaj pozostałe suche składniki, kawę i maślankę i ubijaj na gładką masę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 45 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi.
Niech ciasto ostygnie na stojaku na 10 minut, a następnie wyłączyć i ostudzić całkowicie.
W małym rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia. W żaroodpornej misce połącz pozostałe 3 uncje posiekanej czekolady z syropem kukurydzianym i masłem.
Wlać gorący krem na czekoladę i odstawić do stopienia, o 5 protokół.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Niech glazury ganache ostygnie, aż gruby, ale nadal wylewać, o 5 protokół.
Wlać ganache na ostudzone ciasto.
Odstawić ciasto, aż polewa jest ustawiona, co najmniej 30 minut, przed podaniem.