Podstawowy Sos Beszamelowy

Podstawowy Sos Beszamelowy
Podstawowy sos beszamelowy może być tylko sosem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 598 kalorii, 17g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje 99 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka soli, gałka muszkatołowa, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Podobne przepisy to Podstawowy sos biały lub beszamelowy, Sos beszamelowy, oraz Jak zrobić sos beszamelowy / sos serowy.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Po stopieniu wymieszać mąkę, aż będzie gładka. Kontynuuj mieszanie, gdy mąka gotuje się do jasnego, złotego, piaszczystego koloru, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zwiększ temperaturę do średniej wysokości i powoli ubijaj mleko, aż zasmażka zgęstnieje. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i kontynuować gotowanie, aż mąka zmięknie i nie będzie już smakować ziarniste, 10 do 20 minut, a następnie doprawić solą i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćNormalny
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawSos
Magazyn