Podstawowe Deserowe Lody Winne
Podstawowe desery wina lody mogą być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 480 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Jak zrobić lody bez ubijania.
Instrukcje
Na patelni 2-do 3-ćwiartkowej wymieszaj mleko, pół na pół i cukier. Mieszaj często na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się parować i utworzą się pęcherzyki na krawędzi patelni.
W misce ubij około 1/3 gorącej mieszaniny mleka do jaj, a następnie wróć mieszaninę na patelnię. Gotować, mieszając, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć metalową łyżkę gładką, aksamitną warstwą, około 20 minut. Natychmiast Ustaw patelnię w lodowatej wodzie i często mieszaj, aż krem będzie lekko chłodny, około 10 minut lub do zimna, około 30 minut. Lub przykryć i schłodzić zimny krem co najmniej 3 lub do 24 godzin.
Wymieszać wino z kremem i wlać do pojemnika zamrażarki do lodów 1-quart lub większego (samochłodzony lub mrożony cylinder lub użyj 8 części kruszonego lodu do 1 części soli).
Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta lub do momentu, gdy dasher będzie trudny do obrócenia.
Podawać lody miękko mrożone. Lub, jeśli robisz z wyprzedzeniem, pakuj lody do pojemnika zamrażarki i zamrażaj hermetycznie do 1 tygodnia.
Dodać 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej do mieszanki mlecznej przed podgrzaniem. Do schłodzonego kremu dodaj 1 szklankę pomarańczowego wina Muscat. Gdy mieszanina jest częściowo zamrożona, dodaj 4 uncje drobno posiekanej słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, a następnie kontynuuj zgodnie z zaleceniami. Sprawia, że około 6 filiżanek.
Na 1/2 szklanki porcji: 198 cal., 39% (77 cal.) z tłuszczu; 1G białka; 6G tłuszczu (6G sat.); 27g carbo (0g błonnika); 45mg sodu; 67mg chol.
Dodaj 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu i 1 split vanilla bean (około 4 w. długo) do mieszanki mlecznej przed ogrzewaniem.
Usuń fasolę wanilii z schłodzonego kremu; zeskrobaj nasiona i przywróć je do kremu wraz z 1 szklanką Porto. Zatrzymaj zgodnie z zaleceniami. Sprawia, że 4 filiżanki.
W 1/2 porcji: 230 Kal.; 31% (71 cal.) z tłuszczu; 2G białka; 9g tłuszczu (3G sat.); 27g carbo (0g błonnika); 68mg sodu; 100mg chol.
Dodać 1 łyżkę mielonego świeżego imbiru do mieszaniny mleka przed ogrzewaniem.
Schłodzony krem przelać przez drobny sitko do miski; wyrzucić imbir. Wymieszać w 1/2 szklanki śmietany sherry i 1/3 szklanki mielonego krystalizowanego imbiru. Zatrzymaj zgodnie z zaleceniami. Sprawia, że 4 filiżanki.
Na 1/2 szklanki porcji: 241 cal., 29% (71 cal.) z tłuszczu; 2G białka; 9g tłuszczu (3G sat.); 34g carbo (błonnik 0g); 73mg sodu; 100mg chol.