Podstawowe ciasto francuskie

Podstawowe ciasto francuskie
Basic Pie Pastry to przepis bez nabiału na 16 porcji. Za 10 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 151 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako spód i jest gotowy w około 20 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, sody cytrynowo-limonkowej, soli i smalcu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to: Krem migdałowy do ciasta , Duńskie ciasto jabłkowo-cynamonowe iTarta jabłkowa + Krem korzenny do ciasta + Kruche ciasteczka cynamonowe .

Instrukcje

1
W malakserze wymieszaj mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodaj smalec; przykryj i miksuj, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj sodę, aż ciasto utworzy kulę. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwe do obróbki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
3
W przypadku dwóch ciast z jednym spodem rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypaną mąką powierzchnię, tak aby pasowało do formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
4
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto do 1/2 cala poza krawędź formy; krawędzie faliste. Powtórz z pozostałym ciastem. Napełnij lub upiecz zgodnie z instrukcją przepisu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
W przypadku ciasta z podwójnym spodem podziel ciasto na pół, tak aby jedna część była nieco większa od drugiej. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą część, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
6
Przenieś ciasto na formę do ciasta. Przytnij ciasto na 1 cal poza krawędź formy.
7
Dodaj nadzienie.
8
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
9
Natnij ciasto francuskie.
10
Piec zgodnie z instrukcją przepisu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawKruche ciasto
Magazyn