Placek Ziemniaczany
Przepis słodki placek ziemniaczany może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 6 godzin. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 494 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka skondensowanego mleka, gałka muszkatołowa, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Gulasz z słodkich ziemniaków i kiełbasy: koniec głodu na świecie jeden słodki ziemniak na raz, oraz słodkie ziemniaki Tikki, placki z słodkich ziemniaków / navratri s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. dno i boki schłodzonej, ukształtowanej skorupy ciasta wyłożyć folią lub pergaminem i wypełnić ciężarami (Lubię ponownie używać suszonej fasoli w tym celu)i piec przez 20 minut, na dolnej półce piekarnika, obracając się w połowie. Następnie usuń wagi i liniowej i pozostawić do pieczenia skorupy, aż będzie jasny złoty brąz, o 10 więcej minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Umieść słodkie ziemniaki w misce robota kuchennego i przecier. Przełóż je przez sitko siatkowe lub Tamis za pomocą elastycznej szpatułki, a następnie wróć do miski robota kuchennego.
Dodaj skondensowane mleko, brązowy cukier, masło, Bourbon, przyprawy i sól. Proces do gładkiej, około 30 sekund.
Dodaj jajka po jednym na raz, przetwarzając przez pięć sekund między każdym jajkiem. Zeskrobać boki miski i przetwarzać przez kolejne pięć sekund, a następnie wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy.
Piec wypełnioną skorupę ciasta przez 20 do 30 minut, na środkowym stojaku piekarnika. Uważnie monitoruj ciasto podczas ostatnich dziesięciu minut pieczenia. Jeśli skorupa zaczyna wyglądać na ciemną na krawędziach, umieść folię na ciemnych częściach, aby osłonić je przed ciepłem. Uważnie obserwuj wypełnienie, gdy zacznie się nadmuchiwać, gotowe. Pozostawić ciasto do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, a następnie schłodzić w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Do polewy z pianki: (najlepiej zrobić to tuż przed podaniem.)
Posypać żelatynę 1/4 szklanki zimnej wody i pozostawić na co najmniej 5 minut (to się nazywa "Kwitnące").
Umieścić białko w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania.
Połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę w średniej wielkości rondlu i oczyść boki garnka zimną wodą za pomocą pędzla do ciast. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i zacząć ubijać białko jaja, aż będzie spienione, ale nadal trochę mokre. Gotować mieszaninę cukru, aż termometr cukierki odczyta 116°.
Zdjąć z ognia, ubić żelatynę, aż wszystko się rozpuści, a następnie powoli wlać mieszaninę po bokach miski miksera do białek z małą prędkością trzepaczką. Następnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj przez 7 do 10 minut, aż pianka będzie bardzo gruba, miska będzie chłodna w dotyku, a pianka utrzyma miękkie szczyty, które zachowują swój kształt podczas testowania w misce.
Włóż piankę do worka z rurkami wyposażonego w końcówkę gwiazdy i wzory rurek na górze schłodzonego ciasta. Opcjonalnie: brulee polewa za pomocą palnika lub pod brojlerem tuż przed podaniem.