Placek Ziemniaczany
Placek ziemniaczany może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.68 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 747 kalorii, 8G białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Jeśli masz kawałki orzechów pekan, mielony cynamon, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Gulasz z słodkich ziemniaków i kiełbasy: koniec głodu na świecie jeden słodki ziemniak na raz, oraz słodkie ziemniaki Tikki, placki z słodkich ziemniaków / navratri s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 9-calowa płyta pie, szkło preferowane
Napełnianie: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieścić słodkie ziemniaki na małej patelni i piec, aż łatwo Przekłute widelcem, o 40 protokół.
Tymczasem zrobić ciasto: pulsować mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym z metalowym ostrzem do połączenia.
Dodaj skrócenie i puls około 10 razy.
Dodaj masło i nadal pulsować, aż będzie przypominał mąkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości fasoli. Ubij żółtko i ocet razem, Dodaj i pulsuj 3 do 4 razy, ale nie pozwól, aby ciasto utworzyło kulkę w maszynie.
Wyjmij ostrze i zbierz ciasto ręcznie. Jeśli ciasto nie połączy się, posypać do 1 łyżki lodowatej wody na ciasto i połączyć. Zawiń ciasto w folię i kształt na dysk. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni. (Aby zrobić ciasto ręcznie, patrz poniżej.)
Ugotowane słodkie ziemniaki obrać i lekko rozgnieść widelcem; należy mieć około 2 szklanki puree.
Słodkie ziemniaki i masło wymieszać w robocie kuchennym na gładką masę.
Dodaj pozostałe składniki i pulse połączyć. Odstawić.
Rozwałkuj ciasto na 11-12-calowe koło i przełóż na patelnię. Trim ciasto tak, że krawędzie zwisają około 1/2 cala na patelni; złożyć krawędzie pod i flet według potrzeb. (Zobacz jak). Przekłuć skórkę widelcem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut lub do dnia.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika piekarnika 425 stopni F. Wyłóż skórkę folią lub papierem do pieczenia i masę ciasta lub suszoną fasolą i umieść na blasze do pieczenia.
Piec, aż skorupa zestawów i zaczyna brązowieć wokół krawędzi, o 25 protokół. Podnieś folię i ciężary ze skorupy, obniżyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F. i nadal piec, aż skorupa zacznie brązowieć na dnie, o 10 do 12 minut więcej.
Wlać nadzienie do ciepłej skorupy i piec do Ustawienia, O 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku
Gdy będziesz gotowy do podania, ubijaj śmietanę z whiskey, aż osiągnie miękki szczyt. Top ciasto z bitą śmietaną i kandyzowanymi orzechami pekan.
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F. lekko ubić białko aż do spienienia.
Ubij cukier i cynamon, a następnie wrzuć orzechy pekan do mieszaniny. Równomiernie rozprowadzić orzechy na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec do wyschnięcia i tosty, o 10 do 15 protokół. Super.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 69 dolarów za butelkę.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5