Pizzetta 211 Margherita Pizza
Przepis Pizzetta 211 Margherita Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 753 kalorie, 29g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, lekko liście bazylii, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubij razem 1 szklankę wody o temperaturze pokojowej i drożdży.
Odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej.
W misce miksera stojaka za pomocą haka do ciasta, wymieszać 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki. sól, 1 łyżka. oliwa z oliwek, i mieszaniny drożdży na średniej prędkości, aż dobrze włączone, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodać pozostałą 1/2 szklanki mąki i wymieszać około 30 minut, lub aż ciasto będzie bardzo gładkie i elastyczne.
Tymczasem zrób sos pomidorowy:w średnim garnku podgrzej 2 łyżki. oliwa z oliwek na średnim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Dodać czosnek i zawirować w gorącym oleju, aż zacznie pachnieć, około 15 sekund. Wymieszać pomidory i dusić, odkryte, zagęścić i gotować off" puszki " smaki, co najmniej 25 protokół.
Podczas gotowania sosu, umieść 1/4 szklanki oliwy z oliwek i liści bazylii w maszynce i wir drobno posiekać bazylii, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Wymieszać 1 łyżkę. oliwa z bazylii w sosie pomidorowym w trakcie gotowania, wraz z 1 szczyptą soli.
Do małej miski wlać pozostały olej bazyliowy i przykryć powierzchnię cienką warstwą oliwy z oliwek.
Jak tylko ciasto będzie gotowe, podziel na 4 porcje. Używając obu rąk, tocz każdą porcję okrężnym ruchem naciskającym, aż stanie się ciasną piłką. Każdą kulkę obsypać mąką, ułożyć na blasze do pieczenia posypanej mąką i przykryć luźno folią.
Niech ciasto rosnąć 1 godzinę, lub aż prawie dwukrotnie w wielkości (nie pozwól wzrost dłużej niż 1 godzinę).
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i rozgrzej do 550 (lub tak wysoko, jak piekarnik pójdzie), co najmniej 25 minut. Pracując z 1 kulką ciasta na raz, Ustaw na dobrze obranej skórce do pizzy lub blasze do pieczenia i rozciągnij na 10 do 11 cali. koło. Aby rozciągnąć się do 10-do 11-in. okrąg, najpierw dotknij środka piłki opuszkami palców, aby delikatnie ją opróżnić. Następnie wypchnij go opuszkami palców na zewnątrz od środka. Następnie podnieś okrąg ciasta i przytrzymując go pod obręczą, obróć go jak kierownicę, pozwalając grawitacji ciasta pomóc rozciągnąć. Przykryj ciasto grzbietami rąk i delikatnie rozciągnij Na Zewnątrz, okresowo obracając. Flop rozciągnięte ciasto w dół na skórkę do pizzy.
Łyżka 3 do 4 łyżek. sos pomidorowy na ciasto, pozostawiając co najmniej 1/2-in. granica.
Posadź końcówkę skórki do pizzy (lub długą krawędź blachy do pieczenia) na kamieniu do pizzy (lub nagrzanym arkuszu) i wsadź pizzę szybko na kamień i piecz 3 do 6 minut, lub aż skorupa będzie sucha, ale nie rumiana.
Wyjąć pizzę z piekarnika i posypać około 1/2 szklanki kostek mozzarelli w klastrach, następnie 1/2 szklanki oregano. Powrót do piekarnika i gotować 2 do 5 minut więcej, lub aż skorupa jest złoty kolor i firmy, ale nie twarde jak skała.
Przenieść pizzę na deskę do krojenia i skropić olejem bazyliowym. Zebrać i piec resztę pizzy w ten sam sposób.
Do przodu: ciasto można uformować w kulki (krok
i schłodzone przez noc, szczelnie przykryte folią, zamiast rosnąć na blacie (będzie powoli rosnąć w lodówce). Można również zamrozić ciasto do 2 tygodni (przed rozciągnięciem niech schłodzone lub zamrożone ciasto osiągnie temperaturę pokojową).
Wariant: Pizzetta 211 Pepperoni Pizza
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dla Pizzetta 211 Margherita Pizza. W kroku 7 połóż 8 lub 9 plastrów gorącego salami Molinari lub ulubionego pikantnego salami na cieście (potrzebujesz około 4 uncji. na 4 pizze).
Piec zgodnie z zaleceniami.
Kalorie 107 (49% z tłuszczu); Tłuszcz 9g (sat 1g); białko 7g; węglowodany 6g; błonnik 57g; Chol 125mg; sód 280mg.