Pizza z Prosciutto, pomidorami i parmezanem
Pizza z Prosciutto, pomidorami i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wstępnie upieczoną skórkę pizzy, parmezan, sos marinara i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Biała Pizza Z Prosciutto, Rukolą I Pomidorami, Grillowane pomidory z serem, Prosciutto i bazylią, oraz Prosciutto Cotto, Ser Parmigiano I Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ciasto pizzy na blasze do pieczenia.
Rozprowadź sos marinara równomiernie na skorupie, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi.
Połącz mozzarellę z parmezanem i posyp równomiernie sosem. Top z prosciutto i plastry pomidora.
Piec, aż ser będzie bąbelkowy, a skórka rumiana na brzegach (12-15 minut).
Wyjąć z piekarnika i równomiernie rozprowadzić liście bazylii na pizzy.
Niech Pizza ustawić na 5 minut. Pokroić na 8 kawałków i podawać natychmiast.
On-the-Go alternatywa: zdrowy wybór Caf parowce kurczaka Pesto Classico.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.