Pizza z gorgonzolą i winogronami

Pizza z gorgonzolą i winogronami
Przepis Gorgonzolan i winogron Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, fontina, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone winogrona można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Rzymska, Gorgonzola, Winogronowa I Orzechowa, Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz pieczony czosnek i winogrono makaron pomidorowy z bazylią i rukolą, oraz Pizza Prosciutto, Figa i Gorgonzola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżka mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w filiżance i odstawić, aż mieszanina pojawi się kremowy na powierzchni, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
2
Sól ubić na 1 1/4 szklanki mąki w dużej misce, następnie dodać mieszaninę drożdży, olej i pozostałą 1/2 szklanki ciepłej wody i mieszać, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość mąki (1/4 do 1/2 szklanki), aby ciasto zaczęło odciągać się od boku miski. (To ciasto do pizzy będzie nieco bardziej wilgotne niż inne, które możesz zrobić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyrobić ciasto na mące z mąką ręce, odbijając, gdy ciasto staje się zbyt lepkie, ale używając jak najmniej mąki, aż ciasto będzie gładkie, miękkie i elastyczne, około 8 minut. Uformować ciasto w kulkę i obficie obsypać mąką. Włożyć ciasto do średniej miski i przykryć miskę folią, a następnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Co najmniej 45 minut przed pieczeniem pizzy, umieść kamień do pizzy na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
2
Nie dziurkować ciasta. Delikatnie zagrzebać ciasto w misce z mąką do obtarcia, a następnie przełożyć na wyłożoną pergaminem skórkę do pizzy lub blachę do pieczenia (bez boków). Pergamin lekko mączny (wokół ciasta). Poklepać ciasto równomiernie palcami i rozciągnąć do 13-calowej rundy. (Nie należy obchodzić się z ciastem bardziej niż to konieczne. Jeśli ciasto jest lepkie, odkurz je lekko mąką.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Doprowadzić Vin Santo z cukrem do wrzenia w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować, odsłonięty, aż zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vin SantoVin Santo
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj winogrona do rondla i delikatnie wymieszaj, aby pokryć syropem, a następnie przelej do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać sery i pieprz do miski, a następnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Ułóż polewę na cieście, pozostawiając 1-calową granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Przesuń pizzę na pergaminie na kamień do pizzy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
3
Piec pizzę, aż ciasto jest chrupiące i rumiane i ser jest złoty i bulgotanie w miejscach, 14 do 16 protokół. Za pomocą skórki lub blachy do pieczenia przenieś pizzę na deskę do krojenia. Ostudzić 5 minut i usunąć pergamin przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto może rosnąć powoli, przykryte i schłodzone, 1 dzień wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed ukształtowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn