Piwo Imbirowe
Piwo imbirowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis służy 4. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1157 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, drożdże do szampana, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Piwo Imbirowe, Piwo Imbirowe, oraz Jak zrobić piwo imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać cukier, imbir i 4 szklanki wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 1 godzinę na strome.
Odcedzić syrop przez sitko i przelać do 2-litrowej butelki z sodą.
Dodaj sok z limonki. Napełnij zimną wodą do 2 cali od góry. Cap i schłodzić w lodówce lub łaźni lodowej do około 18°.
Dodać 1/4 łyżeczki drożdży do szampana. (Zachowaj Pozostałe drożdże do następnej partii.) Butelkę z zakrętką i odstawić w temperaturze pokojowej na około 2 dni, okresowo sprawdzając ciśnienie butelki, ściskając ją lub lekko i krótko zwalniając zakrętkę.
Gdy piwo imbirowe osiągnie pożądany poziom nasycenia dwutlenkiem węgla, przechowywać w lodówce.