Pikantny Pieczony Łosoś

Pikantny Pieczony Łosoś
Pikantny Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 255 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka filetów z łososia, pieprz cytrynowy, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantne Burgery Z Łososiem, Pikantny Łosoś Balsamiczny, oraz Pikantny Łosoś Smażony W Pomarańczy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść rybę, skórkę do dołu, w naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec w temperaturze 425 przez 18 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz 2 łyżki zielonej cebuli i 5 kolejnych składników; rozłóż równomiernie na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RybyRyby
5
Piec 2 dodatkowe minuty lub aż sos będzie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać natychmiast. W razie potrzeby posypać dodatkową posiekaną zieloną cebulą i udekorować klinami cytrynowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
7
Wskazówka: ponieważ ma wyższą zawartość tłuszczu niż wiele innych rodzajów ryb, łosoś pozostaje wilgotny i aromatyczny, nawet jeśli jest nieco przesadzony. To świetny wybór, jeśli nie jesteś przyzwyczajony do gotowania ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn