Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Crema i meksykańskim ryżem

Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Crema i meksykańskim ryżem
Pikantne Portobello Vegan Tacos z Cilantro Creman i meksykańskim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1339 kalorii, 36g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 1285 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pieprz, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Spicy Peanut Portobello Kale Rice Bowl With Cilantro, Tacos rybne z limonką-Cilantro Crema, oraz Chrupiące Tacos rybne z Cilantro-Lime Crema dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym połącz dwa pojemniki jogurtu i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać sól do smaku.Jeśli jest zbyt pikantny, otwórz trzeci jogurt i zmiksuj więcej, aż osiągniesz pożądany poziom ciepła. Pamiętaj, że podczas dreszczy nabierze więcej ciepła.Chill przez godzinę lub więcej w refrigerator.In średniej wielkości miskę, wymieszać olej, chili w proszku, sól, czosnek w proszku, cayenne, kminek, czosnek, i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać pokrojone w plasterki grzyby portobello i obficie obłożyć je marynatą. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4
Umieść stojak z drutu na wyłożonej folią patelni 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Rozłóż marynowane grzyby portobello na stojaku i wyrzuć nadmiar marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Umieść grzyby w piekarniku około 5 cali od ciepła / brojlerów i broil przez 4 do 5 minut, lub aż zmiękną i dopiero zaczynają karmelizować-uważaj, aby uniknąć spalania!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj olej i cebulę, i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodaj niegotowany ryż, mieszaj przez 30 sekund na minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
10
Dodać czosnek i wymieszać, aby krótko ugotować.Wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory, mielony kminek i bulion.Przykryć i niech ryż gotować na średnim ogniu przez 25 protokół.Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, odkryć i wymieszać. Smak i dodać sól do smaku, w razie potrzeby.Przykryć ponownie i gotować przez 3 minuty więcej przed podaniem.Ciepłe tortille kukurydziane (jeśli nie są świeże) i top z meksykańskim ryżem, a następnie pikantne Portobellos, Pico de Gallo i wreszcie mżawka z Cilantro Crema.W razie potrzeby podawać z wapnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Pico De GalloPico De Gallo
Kminek MielonyKminek Mielony
Klin WapiennyKlin Wapienny
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)

Składniki

0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory w puszkach pokrojone w kostkępomidory w puszkach pokrojone w kostkę1(może być lub przeglądać)cayennecayenne6(zima)chili w proszku (łagodny, średni lub gorący, w zależności od preferencji cieplnych)chili w proszku (łagodny, średni lub gorący, w zależności od preferencji cieplnych)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekko zapakowana kolendralekko zapakowana kolendra2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTortille kukurydziane (kupione w sklepie lub domowe)Tortille kukurydziane (kupione w sklepie lub domowe)1suszony liść laurowy, pokruszony na kawałkisuszony liść laurowy, pokruszony na kawałki510Orzechy dowolne (posiekane)zwykły jogurt bezmleczny (tak pyszne zwykłe hodowane mleko kokosowe)zwykły jogurt bezmleczny (tak pyszne zwykłe hodowane mleko kokosowe)1ząbek czosnku, obranyząbek czosnku, obrany2ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony1jalapeño, łodygajalapeño, łodyga1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej3(zima)olej (dobrze sprawdzi się Słonecznik, Rzepak lub Pestka winogron)olej (dobrze sprawdzi się Słonecznik, Rzepak lub Pestka winogron)2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPico de Gallo (kupione w sklepie lub domowe)Pico de Gallo (kupione w sklepie lub domowe)170Orzechy dowolne (posiekane)portobello grzyb (około 1 duży lub 2 mniejsze), plastry ½ cala grubościportobello grzyb (około 1 duży lub 2 mniejsze), plastry ½ cala grubości2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól do smakuSól do smaku2(zima)bulion warzywny (bezglutenowy, spróbuj organicznego bulionu warzywnego dla smakoszy)bulion warzywny (bezglutenowy, spróbuj organicznego bulionu warzywnego dla smakoszy)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2(zima)1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej1 łyżka musztardy Dijon lub pełnoziarnistej2(zima)makaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali0largescebula biała, drobno pokrojona w kostkęcebula biała, drobno pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn