Pikantna Polędwica Wieprzowa

Pikantna Polędwica Wieprzowa
Pikantna polędwica wieprzowa może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 24 g białka i 8 g tłuszczu. Za 1,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Jeśli masz pod ręką czosnek w proszku, mango, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 56%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pikantna polędwica wieprzowa, Pikantna polędwica wieprzowa i Pikantna polędwica wieprzowa.

Instrukcje

1
Natrzeć wieprzowinę olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Połączyć pieprz, paprykę, sól, czosnek w proszku, chili w proszku, cynamon i cayenne; natrzeć wieprzowinę. Schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pokrojone W Plasterki Obrane Jabłka (około 12 średnich)Pokrojone W Plasterki Obrane Jabłka (około 12 średnich)
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
WieprzowinaWieprzowina
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Przygotuj grill do ogrzewania pośredniego za pomocą miski ociekowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.Propozycje Porcji: Zielona Sałata I Chrupiący Chleb.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
4
Połóż wieprzowinę na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–30 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
5
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
6
W małej misce połącz mango, kolendrę, sok z limonki i miód; podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana
KolendraKolendra
MiódMiód
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Propozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące PieczywoPropozycje Porcji: Sałatka I Chrupiące Pieczywo

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania2(zima)mielona świeża kolendramielona świeża kolendra11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.grubo zmielony pieprzgrubo zmielony pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski1( bakłażany)mango, obrane i pokrojone w kostkęmango, obrane i pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula454Orzechy dowolne (posiekane)polędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwicę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 110 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn