Piersi z kaczki piżmowej w sosie granatowo-winnym

Piersi z kaczki piżmowej w sosie granatowo-winnym
Need a dairy free main course? Piżmowe piersi kaczki z sosem granatowo-winnym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1065 kalorii, 29g białka, oraz 95 g tłuszczu każdy. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, liść laurowy, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi Z Kaczki Piżmowej Z Czarnym Ryżem, Piersi z kaczki w sosie granatowo-orzechowym, oraz Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotki; smażyć na złoty kolor, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać czosnek; sauté 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj 1 szklankę białego wina i 3/4 szklanki czerwonego wina. Gotować, aż większość cieczy odparuje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Czerwone WinoCzerwone Wino
5
Dodaj obu bulionów, sok pomarańczowy, melasa granat, 1 łyżeczka majeranku, i liść laurowy; gotować, aż mieszanina jest zmniejszona do 2 szklanki, o 20 protokół. Odrzuć liść laurowy. (Sos można zrobić 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Liście LauroweLiście Laurowe
MajeranekMajeranek
BulionBulion
SOSSOS
6
Ustawić półkę w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzać do 232°. mięso z piersi kaczki natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek i 2 łyżeczkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MajeranekMajeranek
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Posypać solą i pieprzem. Praca w partiach, sear piersi, Strona skóry w dół, w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu, aż skóra brązowieje i tłuszcz jest renderowany, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć piersi kaczki, od strony skóry w dół, na obramowaną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Spuścić wszystko, ale 1 1/2 tłuszczu łyżki stołowe z patelni; patelnia rezerwy. Kaczka pieczona, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 63° dla średnio rzadkich, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
10
W międzyczasie, przynieść sos na wolnym ogniu. Przewijanie tłuszczu kaczki w reserved patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijać w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Przełożyć piersi kaczki na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
13
Wylać cały tłuszcz z blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Dodaj 1/4 szklanki białego wina do arkusza i zeskrobać rumiane kawałki; dodaj do sosu. Sos na wolnym ogniu 3 minuty do mieszania smaków. Doprawić solą i pieprzem. Cienko pokroić piersi kaczki i podzielić na 8 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Wino BiałeWino Białe
SOSSOS
15
Mżawka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
16
* Dostępne w niektórych supermarketach i na rynkach Bliskiego Wschodu oraz pocztą na adrianascaravan.com.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia54
Magazyn