Piernik Gruszka Drobiazg

Piernik Gruszka Drobiazg
Piernik Gruszka drobiazg jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka imbiru, imbiru, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piernik Gruszka Drobiazg, Piernikowy Drobiazg, oraz Piernikowy Drobiazg dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić piernik: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Masło 8 na 8 cali. patelnia do pieczenia. W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, 1 łyżeczkę mielonego imbiru, goździki i 1/2 łyżeczki soli. W dużej misce ubij 3/4 szklanki cukru granulowanego z 1 jajkiem, aż będzie gęsty i blady.Wymieszać z musem jabłkowym, melasą, 1 łyżką świeżego imbiru, olejem i 1/4 szklanki gorącej wody. Wymieszać z mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeży Imbirświeży Imbir
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Wlać do patelni i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarne Skręcone Liny LukrecjoweCzarne Skręcone Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Odstawić na 5 minut; skręcić na stojaku i ostudzić.
5
Pokroić na 1-in. kostki.Gotować gruszki: rozpuścić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
6
Dodać gruszki. Gotować, mieszając, do miękkości, 7 protokół.Wymieszać z brązowym cukrem, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i 1/4 łyżeczki soli.Zrobić budyń: na patelni na średnim ogniu, ubić pół na pół, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru granulowanego, skrobi kukurydzianej i 1/4 łyżeczki soli, aż zgęstnieje, 10 minut. Zdjąć ciepło; wymieszać wanilią i 2 łyżkami masła.Ubij śmietanę: w dużej misce ubij śmietanę, cukier puder i pozostałą 1/2 łyżeczki świeżego imbiru, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
świeży Imbirświeży Imbir
1 Cała Laska Wanilii1 Cała Laska Wanilii
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
ArachidArachid
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Złóż drobiazg: umieść połowę kostek piernika w naczyniu drobiazgowym lub szklanej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Posypać połową brandy. Połówkę gruszek łyżka i płyn na piernik.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
9
Połowę kremu zalać gruszkami. Na wierzch polać bitą śmietaną i połową skrystalizowanego imbiru. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
10
Podawać natychmiast lub przykryć i schłodzić do 1 dnia.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAromat klonowy do smakuAromat klonowy do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3gruszki bosc, obrane, rdzeniowane i krojonegruszki bosc, obrane, rdzeniowane i krojone3(zima)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków4(zima)masło, zmiękczone, plus więcej na patelnięmasło, zmiękczone, plus więcej na patelnię2(może być lub przeglądać)Dodatkowe jabłko opcjonalnieDodatkowe jabłko opcjonalnie3(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrystalizowany imbir, drobno posiekanykrystalizowany imbir, drobno posiekany4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka1(może być lub przeglądać)starty świeży imbirstarty świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty świeży imbirstarty świeży imbir2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,goździki mielonegoździki mielone2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipół na półpół na pół2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy2(zima)do 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki11 funt cukinii,2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn