Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi

Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi
Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 28 porcjami. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi, Sates z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać 2 łyżki proszku wasabi i 1 1/2 łyżki wody w małej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij w 1/2 szklanki majonezu. Przykryć majonez wasabi i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Połączyć tuńczyka i sos sojowy w średniej misce; wrzucić do herbu. Marynować tuńczyka 30 minut w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W międzyczasie nawlecz 1 plasterek imbiru na każdy szaszłyk 2 cale od końcówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Talerz liniowy z rukolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
6
Miskę majonezu wasabi ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Odsączyć tuńczyka; osuszyć. Wróć do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Posypać pieprzem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
9
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj tuńczyka i sear aż rumiane ze wszystkich stron, ale nadal różowy wewnątrz, o 2 minut w sumie. Nawlecz 1 kostkę tuńczyka na każdy przygotowany szaszłyk obok imbiru. Ułóż szaszłyki na talerzu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
11
* Dostępne na rynkach Japońskich i sklepach specjalistycznych żywności oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje28
Ocena Zdrowia1
Magazyn