Pieczywo czosnkowe z wędzoną mozzarellą i pomidorowym winegretem

Pieczywo czosnkowe z wędzoną mozzarellą i pomidorowym winegretem
Pieczywo czosnkowe z wędzonym Mozzarellanem i pomidorowym winegretem to Wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, ser mozzarella, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciepłe Mozzarellan i pomidory Flatbreads, Sałatka z mozzarellą wędzoną i rukolą z cytrynowym winegretem, oraz Kanapki Z Pomidorami I Wędzoną Mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować płaski chleb, lekko łyżka mąki pełnoziarnistej do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Połączyć mąkę pełnoziarnistą, 1/4 szklanki wody i drożdże w misce; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Lekko łyżkę mąki uniwersalnej do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Połącz 2 szklanki mąki uniwersalnej, 1/2 łyżeczki soli i pozostałe 3/4 szklanki wody w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Dodać mieszaninę drożdży i mieszać, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby zapobiec przywieraniu ciasta do rąk (ciasto będzie się kleić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
6
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
9
Zwiń każdą połowę w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni; umieść na blachach do pieczenia posypanych mąką kukurydzianą. Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Ciasto posypać równomiernie pokrojonym czosnkiem; wcisnąć czosnek do ciasta opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CiastoCiasto
11
Piec w 450 przez 10 minut lub aż chrupiące i czosnek zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć płaski chleb z piekarnika; schłodzić na stojakach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Aby przygotować polewę, połącz ocet, olej, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i mielonego czosnku w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
14
Dodaj pomidory; Wrzuć delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
15
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
16
Posypać każdy flatbread z 1/2 Puchar sera; broil flatbreads 1 minutę lub aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
SerSer
17
Wyjąć z piekarnika; top każdy flatbread z połowy mieszanki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Posypać każdy płaski chleb z 1/4 szklanki bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
BazyliaBazylia
19
Pokrój każdy płaski chleb na 6 równych klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia18
Magazyn