Pieczony Łosoś Śródziemnomorski

Pieczony Łosoś Śródziemnomorski
Śródziemnomorski Pieczony łosoś to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 18g tłuszczu i w sumie 334 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,53 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jeśli masz pod ręką pomidory śliwkowe, cebulę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy obejmują Łosoś Pieczony Na Patelni Śródziemnomorskiej, Łosoś pieczony w całości po śródziemnomorsku z koprem włoskim, oraz Łosoś Śródziemnomorski.

Instrukcje

1
Umieść łososia w natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; posypać 1/4 łyżeczki soli. W małej misce wymieszaj olej, ocet, miód, musztardę i pozostałą sól. Nałóż 1 łyżkę stołową na każdy filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
łosośłosoś
MiódMiód
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużej misce połącz pomidory, cebulę, zieloną paprykę, oliwki i pozostałą mieszankę oleju. Łyżka na filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Piec w temperaturze 425° przez 12-15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn