Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany

Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany
Pieczony Stojak z jagnięciny z sosem Rozmarynowo-granat i kozim serem ciasto ziemniaczane może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, olej z pestek winogron, koncentrat soku z granatów i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony stelaż jagnięcy z sosem Rozmarynowo-granatowym i kozim serem placek ziemniaczany, Stelaż jagnięcy z rozmarynem pieczone ziemniaki i szalotka Vinaigrette, oraz Rosemary-Crusted Rack jagnięcina z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 4 małe żeliwne patelnie o szerokości od 2 do 3 cali
2
Dla jagnięciny: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać olej. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. Przypieczętuj jagnięce półki, mięsiste bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odstawić i brązowy o 2 do 3 protokół. Odwróć i przesmaruj drugą stronę. Powtórz z drugim stojakiem.
5
Przenieś stojaki jagnięce na patelnię z prześcieradłami.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Połącz tymianek i rozmaryn i wciśnij równą ilość do każdego stelaża z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
RozmarynRozmaryn
TymianekTymianek
7
Odstawić na kilka minut.
8
Jagnięcinę pieczemy w piekarniku przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Dżem morelowy rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu. Kiedy dżem się stopi, wyłącz ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Posmaruj każdy kawałek jagnięciny lekką powłoką dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
DżemDżem
1
Rozgrzać głęboką saute patelni na średnim ogniu i dodać olej, Lamb lammings, i rozmaryn. Gotować, aż tłuszcz jest trochę gotowane w dół i wykończenia są głębokie złoty brąz, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Podsmaż patelnię rosołem z kurczaka. Zmniejsz o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszać z demi glace i koncentratem soku z granatów. Dusić aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku Z GranatówKoncentrat Soku Z Granatów
Demi GlaceDemi Glace
4
Zdjąć z ognia.
5
Przecedzić sos i odstawić. Tuż przed gotowym do podania, ponownie rozgrzać sos i ubić masło. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
W razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Na placki ziemniaczane: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ziemniaki zetrzeć na tarce i zmiksować z mąką, jajkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
9
Skropić olej do małych żeliwnych patelni i wypełnić do połowy startymi ziemniakami. Top ziemniaki z solą, pieprzem, i kozim serem. Wierzch z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Piec placki ziemniaczane w piekarniku, aż złoty kolor i gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Odwróć Patelnie, aby odkręcić placki ziemniaczane.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
1
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu i dodać trochę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Saute julienned warzywa i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż warzywa po prostu zmiękną, 3 do 5 protokół. Posmakuj kęsa i gotuj przez kolejną minutę, jeśli warzywa są nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
3
Na talerzu: z każdej półki odetnij 2 kotlety, a następnie pokrój mięso z reszty Półki na plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
Podawać każdemu gościowi 1 kotlet jagnięcy na kości i 3 plastry mięsa bez kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
KościKości
MięsoMięso
5
Podawać z plackiem ziemniaczanym i podsmażonymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn