Pieczony kurczak z cukinią
Pieczony kurczak i cukinia może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 408 kalorii, 35g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z cukinią, Pieczone krewetki z kurczaka z ziemniakami i cukinią, oraz Throwback Thursday: Kurczak I Cukinia Pieczone Ziti.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Beat jajko, woda, sól, i pieprz w płytkiej misce. Odstawić na bok 2 łyżki bułki tartej; resztę bułki tartej wlać do dużej plastikowej torebki, którą można zamykać. Zanurz kurczaka w mieszaninie jaj, a następnie umieść w worku i wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kurczaka na patelni, aż rumiane, 2 do 3 protokół na stronę.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni; gotować i wymieszać cukinię i czosnek na średnim ogniu, aż cukinia jest lekko miękka, o 2 protokół.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać 2 łyżki reserved bułki tartej na cukinii. Top z plasterkami pomidora, 2/3 szklanki sera mozzarella i bazylii.
Na warstwę cukinii ułożyć kurczaka. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a soki będą jasne, około 25 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C). Odsączyć i posypać pozostałym serem mozzarella.
Piec, aż ser się rozpuści, około 5 minut.