Spaghetti z tuńczykiem i bazylią

Spaghetti z tuńczykiem i bazylią
Spaghetti z Tunanem i bazylią wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 44g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bazylia, sól i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Spaghetti z Tunanem i bazylią, Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Ciasto Spaghetti Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować na małym ogniu, aż czosnek jest złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
3
Dodać pomidory i ich płyn i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4
Dodaj tuńczyka i krótko dusić do ogrzewania przez; mieszać delikatnie, aby utrzymać tuńczyka w dużych kawałkach. Doprawić solą i czarnym pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Spaghetti ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, od czasu do czasu mieszając, aż do al dente. Rezerwy 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Spaghetti odcedzić i włożyć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodać masło i wrzucić dobrze, następnie dodać sos z tuńczyka, zarezerwowane makaron gotowania wody i bazylii i wrzucić ponownie. Doprawić solą i czarnym pieprzem, przelać do rozgrzanej miski i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Rekomendacja wina: sos czosnkowy, mięsisty tuńczyk i słodka, świeża bazylia wskazują na cierpką, ale asertywną Biel, taką jak Tocai Friulano z Włoch, jako doskonałą folię smakową. Najważniejsze wybory to Ronco del Gnemiz z 1996 roku lub Schiopetto z 1996 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn