Spaghetti z tuńczykiem i bazylią
Spaghetti z Tunanem i bazylią wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,73 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 44g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bazylia, sól i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Spaghetti z Tunanem i bazylią, Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Ciasto Spaghetti Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować na małym ogniu, aż czosnek jest złoty, o 3 protokół.
Dodać pomidory i ich płyn i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 7 protokół.
Dodaj tuńczyka i krótko dusić do ogrzewania przez; mieszać delikatnie, aby utrzymać tuńczyka w dużych kawałkach. Doprawić solą i czarnym pieprzem i ogrzać.
Spaghetti ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, od czasu do czasu mieszając, aż do al dente. Rezerwy 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Spaghetti odcedzić i włożyć do garnka.
Dodać masło i wrzucić dobrze, następnie dodać sos z tuńczyka, zarezerwowane makaron gotowania wody i bazylii i wrzucić ponownie. Doprawić solą i czarnym pieprzem, przelać do rozgrzanej miski i podawać od razu.
Rekomendacja wina: sos czosnkowy, mięsisty tuńczyk i słodka, świeża bazylia wskazują na cierpką, ale asertywną Biel, taką jak Tocai Friulano z Włoch, jako doskonałą folię smakową. Najważniejsze wybory to Ronco del Gnemiz z 1996 roku lub Schiopetto z 1996 roku.