Pieczony kurczak wiejski
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 15 minut do spędzenia w kuchni, Pieczony kurczak wiejski może być super bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis do wypróbowania. Na 1,42 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 82 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka kurkumy w proszku, sok z cytryny, mielonej kozieradki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Pieczony Na Wsi, Country Baked Beans, oraz Country Baked Beans.
Instrukcje
Wszystkie przyprawy podsmażamy na suchej patelni, następnie mieląc na proszek za pomocą tłuczku i zaprawy.
Wymieszać sok z cytryny, czosnek, imbir, mleko kokosowe i chilli z dużą szczyptą soli i innych przypraw w robocie kuchennym do pasty. Marynatę wcierać w kurczaka i pozostawić do marynaty na co najmniej 2 godziny lub na noc, jeśli to możliwe, w lodówce.
Piekarnik nagrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz
Umieścić kurczaka w blaszce i gotować przez 35 min. Obróć grill do góry, a następnie grilluj, aby chrupiąc skórę. Obracać co kilka minut i gotować przez około 20 minut, aż zwęglone. Rozsypać gałązki kolendry i podawać z prostą sałatką z pokrojonej czerwonej cebuli i zielonego chilli.