Pieczony kalafior z orzechami laskowymi pilaf
Pieczony kalafior i pilaw z orzechów laskowych może być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, wywar warzywny, brązowy ryż basmati i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kalafior Pilaf, Kalafior I Kuskus Pilaf, oraz Kalafior Ryż Pilaf.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę i gotować przez 5 minut, aż się zezłoci.
Dodać czosnek, imbir, garam masala i ryż, i gotować jeszcze kilka minut.
Dodać bulion i liście curry i doprawić. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40 min.
Kalafior wrzucić do proszku curry i pozostałego oleju, doprawić i położyć na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 40 minut do miękkości.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw na 5 minut, a następnie delikatnie wymieszaj z palonym kalafiorem, kolendrą i prażonymi orzechami laskowymi.
Podawać z jogurtem naturalnym.