Pieczone Ziti z pikantną wieprzowiną i kiełbasą Ragù

Pieczone Ziti z pikantną wieprzowiną i kiełbasą Ragù
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Ziti z pikantną wieprzowiną i kiełbasą Ragù. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.13 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, tyłek z Bostonu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Ziti z pikantną wieprzowiną i kiełbasą Ragù, Pieczone Ziti z kiełbasą, oraz Pieczone Ziti i kiełbasa.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać pancetta i smażyć na brązowo i chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
4
Dodaj połowę wieprzowiny do kapieli w garnku; smażyć na brązowo, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przełożyć do miski z pancettą. Powtórzyć z pozostałą wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj kiełbasę do tego samego garnka. Sauté aż Nie różowy, zerwanie z tyłu widelca, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj cebulę, marchew, seler, tymianek, czosnek, liście laurowe i pokruszoną czerwoną paprykę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; sauté aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
8
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
9
Dodaj pancettę i wieprzowinę z nagromadzonymi sokami; gotuj 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
WieprzowinaWieprzowina
10
Dodaj pomidory z sokiem. Przykryć i gotować, aż wieprzowina będzie bardzo delikatna, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać delikatne dusić i mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
WieprzowinaWieprzowina
11
Odkryć garnek; przechylić na 1 stronę i łyżkę tłuszczu z powierzchni ragu. Delikatnie przycisnąć kawałki wieprzowiny z tyłu widelca, aby grubo rozbić mięso. Doprawić ragù do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Przed kontynuowaniem należy ponownie ogrzać na małym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia lub inne 4-ćwiartowe naczynie do pieczenia. Gotować makaron w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
13
Makaron odcedzić; wymieszać z ragu. Doprawić do smaku solą i pieprzem; przełożyć do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MakaronyMakarony
14
Posyp oba sery.
15
Piec do ogrzania i złoty, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
* Pancetta (włoski boczek peklowany w soli) jest dostępna na rynkach włoskich oraz w chłodniach w wielu supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
BoczekBoczek
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn