Pieczone polędwiczki wieprzowe z batatami i gruszkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonych polędwiczek wieprzowych ze słodkimi ziemniakami i gruszkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści szałwii, cebula, polędwica wieprzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć gruszki można śledzić to danie główne z Naleśniki kukurydziane z figami i gruszkami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami, Klon pieczone gruszki i słodkie ziemniaki, oraz Polędwiczki wieprzowe szkliwione z karmelizowanymi gruszkami i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. Spray 15x10x1-calowy patelni z natryskiem do gotowania.
Polędwiczki wieprzowe ułożyć na patelni. W małej misce wymieszaj rozmaryn, sól, szałwię i pieprz. Połowę mieszanki przyprawowej natrzeć na wieprzowinę.
W średniej misce, wrzucić słodkie ziemniaki, gruszki i cebulę z olejem, aż pokryte.
Posypać pozostałą mieszanką przypraw; wrzucić.
Umieścić warzywa wokół wieprzowiny.
Piec 25 do 30 minut, mieszając warzywa i gruszki delikatnie raz lub dwa razy podczas pieczenia, aż wieprzowina ma lekki rumieniec różu w środku i termometr do mięsa włożony do środka odczytuje 63°, a warzywa są miękkie.
Wyjąć z piekarnika; przykryć folią i odstawić na 3 minuty przed krojeniem.
Pokroić wieprzowinę w plastry 1/2 cala.
Dekoruj świeżymi liśćmi szałwii.