Pieczone piersi z kurczaka faszerowane papryką i Kaparem
Pieczone piersi kurczaka faszerowane papryką i Kaparem to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, pieprz, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Pieczona Czerwona Papryka / Szparagi Nadziewane Piersi Z Kurczaka, Pieczone piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-kaparowym, oraz Ser i pieprz nadziewane piersi kurczaka z grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć paprykę, kapary, rozmaryn, tymianek, czosnek, i 1 łyżeczka oleju w małej misce; dobrze wymieszać.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi, tworząc kieszeń. Stuff o 1/4 Puchar mieszanka papryki do każdej kieszeni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć 6 minut z każdej strony lub aż kurczak jest gotowy.
Usuń kurczaka z patelni. Odstawić; ogrzać.
Dodaj szalotki na patelni, i smażyć 1 minutę lub do przetargu.
Dodaj wino i bulion na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut lub do zmniejszenia do 1 szklanki. Powrót kurczaka na patelnię; przykryć i gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
SOS podawać z kurczakiem.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.