Pieczone piersi z kaczki z portykiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zapiekanych piersi z kaczki z Chutney z Porto. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 34g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól i pieprz, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Piersi z kaczki w sosie jeżyn-Porto, Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, oraz Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć Porto z posiekanymi figami, brązowym cukrem, octem balsamicznym i gałązką rozmarynu i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół.
Żurawinę i cukier granulowany wymieszać z figami. Gotować chutney na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie, 6 do 8 minut. Wyrzucić rozmaryn i przenieść chutney do miski.
Tymczasem, rozgrzać duży, ciężka patelnia na umiarkowanym ogniu, aż patelnia jest bardzo gorąca, ale nie palenie. Sezon piersi kaczki z solą i pieprzem i dodać je, Strona skóry w dół, na patelni. Gotować, aż skóra jest głęboko rumiane i tłuszcz jest renderowane, o 12 protokół. Odrzuć tłuszcz. Odwrócić kaczkę i gotować przez 5 do 7 minut na średnie.
Przełożyć piersi kaczki na deskę do krojenia i odstawić na 5 minut.;
Cienko pokroić piersi w poprzek i podawać z ciepłym chutney.
Usuń skórę kaczki przed jedzeniem.