Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym
Need a bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański SOS? Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 15g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka extravirgin oliwy z oliwek, pomidory w puszkach, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj Fasola Gigantes Pieczone, Gigantes pomidorowo-ziołowy po włosku, oraz Gigantes Plaki (Grecka Fasola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin lub na noc.
Odsączyć fasolę. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż ziarna będą miękkie.
Podczas gdy fasola gotować, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, marchew, i czosnek; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z oregano i pomidorami; dusić 10 minut. Wymieszać natkę pietruszki, koperek, miód, sól i pieprz.
Połącz gotowaną fasolę i mieszaninę pomidorów w 3-ćwiartkowej zapiekance pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę.